Voor wie meer tijd kan uittrekken voor een verblijf in Le Temps Différent, of voor wie gewoon vaak komt, geven we nog enkele tips:

Kastelen en Parken
Het kasteel van Attre, dat open staat voor het publiek tijdens het toeristisch hoogseizoen en bij speciale gelegenheden.
Het Kasteel van Antoing, eveneens tijdens het hoogseizoen. Tijdens het Hemelvaartweekend zijn er de Printanières du Château en eind juni les Fêtes Médiévales. Zie hiervoor ook onze Agenda.
Het Park van Edingen staat geklasseerd bij de 'uitzonderlijke tuinen van Wallonië'. In het toerismekantoor, in het park, kan u een audiogids gebruiken voor een rondleiding van 4km. Een aantal keren per jaar is er in het park een evenement. Zie onze Agenda.

Ath
Ath, stad van de reuzen, is vooral bekend voor zijn folklore. Zijn beroemde Ducasse, door Unesco uitgeroepen als werelderfgoed, laat het hart van de 'athois' al meer dan 5 eeuwen sneller kloppen. In het Reuzenhuis kan u tijdens het jaar de poppen van de stoet bewonderen. Ath heeft een rijk verleden, waarvan de Tour Burbant, een middeleeuwse militaire versterking, en het Gallo-Romeins museum getuige zijn. Tenslotte heeft Ath ook een levendig winkelcentrum, waar u af en toe kan pauzeren voor een Gouyasse, het niet-gefilterd en niet-gepasteuriseerd lokaal biertje.

Pays des Collines
Temidden het Pays des Collines, het natuurgebied dat begint op het einde van onze straat, ligt het Ecomusée du Pays de Collines. Dankzij een gereconstrueerde boerderij uit 1950 ontdekt u het leven van vroeger. Als u de tijd heeft, kan u de volledige Route des Collines afrijden met motorfiets, auto of fiets. Het is een bewegwijzerde route van 90 km, die u het landschap en zijn artisanale voedingsproducenten in geuren en kleuren laat ontdekken. Een toeristische kaart is verkrijgbaar in het informatiekantoor in Ellezelles.
Les Jardins de la Grange en La Maison des plantes Médicinales, respectievelijk in Ellezelles en Flobecq, zijn tuinen met geneeskrachtige planten. Probeer na uw bezoek eens een drankje op basis van engelwortel of een huisgemaakte kruidenthee. In Flobecq start ook 'het circuit van de geneeskrachtige planten'.

Le Parc naturel des Plaines de l'Escaut
Aan de westzijde van Le Temps Différent ligt een tweede natuurpark, het Parc naturel des Plaines de l' Escaut. 430 km wandelroutes, circuits tussen 1 en 20 km, en 4 RAVEL-routes zorgen voor afwisseling.
Lesdain is een vredig dorp waar u 4 miljoen bomen van 300 verschillende soorten ontdekt. De gepassioneerde boomkwekers verkopen ter plaatse allerlei planten, fruitbomen, sierbomen en zeldzame soorten. Tijdens het seizoen kan u er zelf aardbeien plukken, met uw mandje onder de arm. Het circuit van de boomkwekerijen van Lesdain start in Brunehaut en laat u ook een Keltische Menhir en een Neoromaanse kerk zien. De wandeling van 6 km duurt ongeveer 1,5 uur.
Ook in het Parc naturel des Plaines de l' Escaut kan u een motorfiets-, auto- of fietstocht maken die u heel de streek toont. De route is 120 km lang en is verkrijgbaar in het informatiekantoor van Bon-Secours.