Le Temps Différent is gelegen in “Le Tournaisis”, de streek rond Tournai (Doornik), in de Belgische provincie Henegouwen
.  De streek wordt ook wel Waals Picardië genoemd.

Wij zetten enkele toppers voor u op een rijtje. 

 

Houdt u van cultuur en steden bezoeken, ga dan zeker naar:

Doornik

Begin er met de Gang van de Tijd in het Office de Tourisme.  Het geeft u een boeiend beeld over de rijke geschiedenis.

Vervolgens maakt u een stadswandeling, met een plan dat u in het toerismekantoor gratis kan verkrijgen.  U kan ook een nieuwe audiogids afhalen op het toerismekantoor.

Passeer langs de Pont des Trous, Le Fort Rouge, de Lakenhallen en Gildenhuizen, de Scheldekaaien en de Tour Henri VIII.

Het Belfort en de Kathedraal verdienen uw extra aandacht.  Ga zeker binnen in deze prachtige gebouwen, opgenomen in het Werelderfgoed van Unesco.

Wist u trouwens dat het belfort het oudste is van België ?  En de Kathedraal befaamd is omwille van haar kerkschat ?

Heeft u nog wat tijd over ?  In het museum voor Natuurhistorie, het Vivarium en de andere museau pal in het centrum, kan u uren vertoeven.

Drink tenslotte HET bier van Doornik, La Tournay, op de Grand Place.  Het is overigens het enige bier dat gebrouwen wordt op het grondgebied van Doornik zelf.  Natuurlijk blond, zonder toevoeging van kruiden.  U krijgt wellicht al dorst ... maar eerst de stad bezoeken !

Tips voor shopping en amusement vindt u in het menu hiernaast.

Rijsel

Voor een stadbezoek raden wij u aan om steeds het Office de Tourisme binnen te gaan.  Het is gehuisvest in de restanten van het Palais Rihour, aan de gelijknamige Place Rihour.

Aan de gevel ontdekt u reeds een eerste bezienswaardigheid: het monument ter ere van de doden van de twee wereldoorlogen.

Vraag in het informatiekantoor een (gratis) stadsplan.  Of misschien wil u eerst een overzicht van de stad met de bus ?  Elk uur vertrekt een bus aan het infokantoor voor een begeleide rit (audio-gids in 9 talen, duur 1u15').

Nadat u enig inzicht heeft gekregen in deze prachtige stad, kan u Vieux Lille van dichtbij bezoeken of de shops ontdekken die u vindt in ons menu 'Shoppen'.

Al zal u niet naast de vele monumenten kunnen kijken die hier en daar naast de winkels liggen.

Wat u ook doet: Lille zal u zeker bekoren !

Krijgt u er niet genoeg van: ga de volgende dag terug en kies voor één van de culinaire geleide wandelingen.  Op minder dan een half uurtje rijden van Le Temps Différent wacht u de nooit-vervelend-wordende stad.

Ronse

Onderschat Ronse niet op toeristisch vlak !

Sedert meer dan 10 jaar doen zij er alles aan om Ronse op en top te maken voor het toerisme.

Zo zijn er bijna elke week in het hoogseizoen geleide wandelingen.

U kan natuurlijk ook zelf de Sint-Hermescrypte of het MUST bezoeken.

Ga dan even langs in het informatiekantoor, gelegen in De Biesestraat 2.

Men verhuurt er een audiogids die u door de stad loodst, zodat u geen enkele bezienswaardigheid mist.

Voor de liefhebbers van Art Deco architectuur heeft de stad een brochure uitgebracht: "Art deco ten voeten uit".  u ontdekt al wandelend deze pareltjes van bouwwerken.

Wilt u Ronse iets avontuurlijker verkennen ?  De dienst voor toerisme ontwikkelde een scooter-arrangement van 4 uur, inclusief toegang tot het MUST en de Crypte.

 

Ook raden wij u een bezoek aan Hôpital Notre-Dame à la Rose in Lessines aan.

Wie deze oude hospitaalsite betreedt, komt op een plek die doordrongen is van schoonheid en mysterie.

De sfeer is heel bijzonder.  Het bezoek origineel.

De geschiedenis, van geneeskunde tot de religieuze kunst, van geneeskrachtige kruiden tot architectuur, vertelt een boeiend verhaal.

 

Tenslotte is het Kasteel van Beloeil een abolute must op cultureel vlak.

Het kasteel is sinds de 14de eeuw, tot op heden, het verblijf van de Prinsen de Ligne.

De zalen met uitgebreide bemeubeling en weelderige aankleding zijn slechts het begin van uw bezoek:  de Franse tuinen kan u te voet of, in het hoogseizoen, met een treintje verkennen.

Tijdens de lente is er de Féerie des Amaryllis, waarbij 3500 amaryllissen het kasteel decoreren.

In augustus zijn er de Musicales de Beloeil: het trefpunt van de grootste klassieke artiesten in een weergaloos kader: de Franse tuinen.

 

Houdt u meer van natuur ?  Dan raden wij u de Mont-Saint-Aubert en het Kluisbos aan.

De Mont-Saint-Aubert, die u ziet liggen vanuit de oranjerie van Le Temps Différent, geeft u een weergaloos uitzicht op de hele Scheldevallei en de stad met de 5 klokkentorens, Doornik.

Tijdens de zomer kan u vanop een terrasje toekijken hoe de kinderen een ritje maken op de roetsjbaan.

 

Het Kluisbos, dat u ziet liggen vanuit de ontbijtruimte van Le Temps Différent, is breder bekend omdat de wielerwedstrijd 'De Ronde van Vlaanderen' er jaarlijks passeert.

 

Durft u de steile beklimmingen aan ?  U kan familiewandelingen downloaden, zowel voor de Mont-Saint-Aubert, voor het Kluisbos als voor andere omliggende gebieden.

 

Boeit De Ronde u dermate dat u er een autorit van 45 minuten voor over heeft ?  Ga dan naar Oudenaarde, naar Het Centrum v.d. Ronde Van Vlaanderen.

 

Vanaf april 2015 kan u ook fietsen op het knooppunten-netwerk van Waals Picardië.  Wij hebben een arrangement voor u opgemaakt: fietsarrangement Le Temps Différent